Monday, August 16, 2010

15
Dengan nafas terakhir junjungan besar baginda Rasullullah SAW nabi akhir zaman kini bersabda lafas -
...Ya Ummati,
...Ya Ummati, ...Ya Ummati - Ufuk Timur inihttp://2.bp.blogspot.com/_fArNLxhrBK8/TElN7pyUyjI/AAAAAAAAASw/c_6eblX9eVs/s1600/redcliff.jpg

Rapatkanlah setiap saf perjuangan kekita, Rapatkanlah sedetik sah pengorbanan kita umat Islam alam sejagat ini dan kini...

17Ogos2010/7Ramadhan : Tuntutan Melampau - permintaan MCA dan Kongres Ekonomi Cina KEC disifatkan tidak berterima kasih kpd ketuanan pribumi MelayuIslam, Bumiputera.

Tajuk Utama Muka depan akhbar harian Telus & Tulus SINAR Harian Bil.1434.

Dalam pada itu, Presiden PERKASA Datuk Ibrahim Ali juga mendesak kerajaan kini bertindak mengatasi ekonomi Bumiputera secara mendalam dgn serius dan kritis nya, sebelum risiko kehilangan sokongan dalam pilihan raya PRU ke13 akan datang. Katanya, beliau bukan berniat untuk menakutkan kerajaan sekarang namun memberitahu perkara yang sebenar... "dan ini dapat menyelamatkan kita dan negara dari perihal tahun 2012 akan datang"sambung Tuan Haji Hamasiyah Haizbinullah perwakilan dari negara Pakistan dgn rakyat sepenuhnya satu1 bangsa sahaja yakni pakistan; yang kini ditimpa malapetaka banjir besar dahulu sebelum disini pula. PERINGATAN!. Di mana Teras Politik Negara beliau tetap-mutlak PakistanIslam sepenuhnya sehingga akhir nanti. Manakala nisbah kaum-kaum lain di Pakistan yang menganuti agama lain hanya 1.5% sahaja.

Walaupun negara ini telah TERjadi TERlampau berbilang kaum angkara penjajahan British dan penjajahan Ekonomi seluruhnya pula di monopoli oleh bangsa cina dan india tetapi umat MelayuIslam usah terasa tertekan lagi terancam; demi kehidupan dunia ini yang hanya singgahan, sementara, sesingkat dan pinjaman ini kerana alam akhirah juga yang kekal abadi nanti. Tanamkan semangat jati diri dan waja diri sekarang juga! Sempena kita berada dlm bulan suci lagi mulia Ramadhan tahun ini.

Kitakan InsyaAllahu; bertemu pasti pada 2012 nanti kepada yang mengerti diUfuk Timur ini. Baginda Rasullullah tidak berhenti dlm peperangan demi peperangan sejak penghijrahan ke Kota Madinah Al Munawarah dgn musuh-musuh Islam kita, sehinggalah Baginda jatuh sakit semasa persediaan peperangan ke Tobruk, Rom. Salam313.99.33.13.9.

Manakala di Pulau Penjurit, Sumatera pula telah berkumpul Sunan Wali Penjuritan bersama Sunan Wali Kepetangan dari Tanjung Kepetangan di Kuala Sepetang, Negeri Perak DR. 'Sesungguhnya tugas kita MelayuIslam amat berat perjuangan dan pengorbanan nya..'. dengan tetamu-tetamu jemputan khas lagi khusus dari alam Parsi seluruhnya. Selagi kita tidak berubah sebenar-benarnya kepadaNya maka kita Tidak akan menjadi penyelamat kepada rakyat MelayuIslam sesama Islam ketika nanti.

Bulan Ramadhan di Pulau Besar Melaka pula, megat Al-Asyura telah menerima berita keramat-amanat nasab keturunan Rasullullah Ahlul Baiyiti RasulABR, setelah 41 tahun (1969-2010) keHilangan Tongkat Mimbar di Masjid Jawa Banten, Jawa Utara pd tahun 1969 yang sebenar nya adalah sebilah Pedang Zulfaqar Syaidina Imam A'li Kamarallahu WajhaAS. Kini pd malam ke7 dan ke9 megat bersama s0habat-s0habat menemui mereka yang berkenaan di Masjid Ulu Panglima Hitam di Melaka.

Manakala kawan-kawan beliau berada di Lenggeng-Lenggong pula di negeri-negeri DiRaja Melayu terbabit. Apabila genap 44 tahun pula semua nya sudah terlambat dan berakhir dengan kesudahan yang tidak sudah-sudah perhitungan dan perkiraan sesama kita!.

Perlu di sebutkan di sini Pedang Zulfaqar itu telah menjadi tajuk utama mukadepan dalam akhbar harian Jarkarta Post pada thn 1970. Maka ditakdirkan hilang-ghaib lah pedang itu ke Semenanjung Tanah Melayu pula. Tidak perlu kita kupaskan mengapa ke sini dan alam ghaib di sini demi pengertian ilmu fisabillillah semasa kemuncaknya kemunculan Kiyai Salleh, Syeikh Othman dan Fakeh Lodin sebenar-benarnya. Para-para Penjuritan termasuk saya sedang membuat uzlah Sunan di Wakaf Sg.Cincin dan akan ke Sg.Manik pula untuk bergabung di Sg. CincinBatuManik kemudian hari nya. Negeri Selangor DE dan Negeri Perak DR adalah pilihan tapak-tapak ziarah buat tetemu ketika ini.

Lalu kita seharusnya berterimakasih kepada Mufti Perak Darul Ridzuan, Tan Sri Harussani kerana menyakini kuasa politik Melayu dengan kasyaf beliau akan hilang pada pilihan Raya Umum PRU ke-13 nanti. Ulasan Tuan Prof. Dato' Harundin mengenai ilmu tahap tinggi kebatinan yakni kasyaf dan salaf ini. Ini lah kelebihan umat Islam yang tiada dapat dimiliki langsung secara Wali oleh penganut-penganut s0ngsang-t0nggang lain dan lain-lain dll.. Kini dengan kemunculan kedua-dua ulama ini kita harus bersyukur juga dengan arah tujuan dan matlamat utama kita demi umat Islam disini dan MelayuIslam ini. Dengan itu hidupkan kembali perjanjian seterusnya selepas RAHMANnajib itu dengan persidangan Majlis DiRaja-raja MRR MelayuIslam yang sebenar-benarnya kini2010.

Kedua-dua nya telah menyatakan pendirian Islam sepenuhnya melalui jaringan akal kebatinan masing-masing sepanjang beramal-amalan ilmu-ilmu Sunan pd bulan Ramadhan ini. Justeru itu perlu lagi wajar lah kita semua cuba mendengar apakah tersurat-tersirat maksud dan makna mereka berdua demi kesatuan1 ummah MelayuIslam semenanjung sebelum menjelang PRU ke-13 nanti. Kedua-kedua tokoh berwibawa-wancana ini telah juga bersama telah melalui tahun peristiwa hitam 13 pada 1969 dahulu. Kini dikanan Harussani dan dikiri Harundin dengan ketokohan ulama kita kini lagi terkini dihati rakyat MelayuIslam ini, yang mengerti roh diri dan erti diri , jangan lah kita mendengar sebelah telinga sahaja kanan atau kiri... nanti Haru-biru, hitam, hitam-hati, putih, berputih mata akhir nya.

Kata putus Tuan Guru Hj. Rastamali ALi selaku Ketua Pemimpin untuk per. Ketuanan Keramat Melayu Melaka TERKAM; ketika menghadiri majlis berbuka puasa di Surau Tok Syamsul Ariffin, Umbai, Melaka. Turut hadir ialah megat Al Asyura dan sOhabat-s0habat Negeri Sembilan9. Sayugia juga seorang pejuang Melayu sejati-jati diri iaitu Datuk Tuan Syed ALi Al Habshee pula berkata tuntutan resolusi 13 itu dilihat sama sekali bertujuan utk melenyapkan kepentingan kerajaan kedaulatan MelayuIslam di negara tanahair sendiri. Arus perkembangan ini merupakan propoganda yang bakal mengancam masa depan kestabilan negara dan bangsa pribumi kita kini dalam PRU ke13 nanti.

No comments:

Post a Comment