Wednesday, July 11, 2012

Pulau Besar, Melaka dengan tarikh peristiwa besar Israq-Miqraj

Dengan ini detik-detik terakhir bulan Syaaban 1433/ 2012 telah berlalu, lalu kekite dan kita sekelian di sini sekembali nya dari pulau Ahlul Baiyiti r0sul ABR yakni di Pulau Besar, Melaka telah melihat matahari senja merah bak berlalu keramah- keramat  deruan angin laut meniup membelai Panji dan bendera yang tersemat-amanat di madrasah makam leluhur Waliyullah di situ... ya malam ini adalah malam sejarah Islam ditabalkan dan di anugerahi R0sullullah SAW dan juga malam sejarah Israq- Miqraj malam langit terbuka pintu nya dengan cahaya Nur. Kami semua selamat menaiki tiga3 buah bot ie. No.33 dan malam itu sungguh bererti kepada yang mengerti mencintai ahlul baiyiti r0sul ABR yang menghadiri majlis akhirzaman 1433H kini.   


Apa yang bermain di minda fikiran ialah pertemuan malam semalam mengenai sejarah derhaka singapura-pura yang telah diceritakan 0leh kaum kerabat Tuan Syed dimana datuk nya bertanggungjawab, telah mencuba menyedarkan di kalangan MelayuIslam yang bukan sekular kita di pulau singapura-pura bahawa lee kuan yew menziarahi kampung-kampung Melayu dengan memakai songkok Melayu adalah agenda muslihat pura-pura untuk meraih undi-s0k0ngan pada tahun 1965 tersebut; itu lah kali pertama dan terakhir beliau dengan songkok Melayu kita hina-dina. Ini adalah kerana para pegawai tertinggi kerajaan dan militeri zionis-israel telah pun berada di pulau tersebut selewat-lewatnya pada tahun 1964 lagi sebelum terkeluar dari Tanah Melayu pada tahun 1965. Sebaik sahaja singapura PAP keluar dari Persekutuan Malaysia, singapura mengiktiraf kewujudan negara israel dan parti DAP telah diberikan mandat di Tanah Melayu ini untuk meneruskan agenda perjuangan "abang l0ng" PAP. Dimana kedutaan israel pun ditubuhkan pada bulan Mei 1969. Bulan yang sama berlakunya peristiwa hitam DAP mencetuskan rusuhan kaum 13 Mei 1969. Kebetulan?


Sekarang ini pun majoriti orang Melayu sudah pun menjadi hamba-hamba cuma belum merempat ramai sahaja lagi. Kalau pakatanDAP pegang Negara Melayu ini, mula-mula akan beralih fahaman t0tal PAP dan di tukar menjadi republik. Pada yang kaya dan kuat berpengaruh selalu nya akan dijadikan presiden. Saudara Anwar sememang nya pada DAP/PAP hanya batu loncatan, jangan berharap hendak jadi berkuasa apa-apa pun. Dia akan bakal dikuis macam kudis sahaja oleh zionis-yahudi di singapura-puraPAP/DAP itu. Lepas itu negara ini akan terus bergolak-bergolek p0rak p0randa malapetaka. Pada yang lemah miskin atau makan gaji majikan swasta cina dan sek0ngk0lan dengan nya dibawah kiasu kuffar akan terus ditindas menjadi hamba durjana sampai akhir perahan tenaga terakhir.  Lalu penghijrahan akan berlaku ke Indonesia? depa pun mai sini ye0p mencari rezeki...; Sepertimana melayu lemah l0nglai berhijrah ke tanah semenanjung ini selepas lee kwan yew berkuasa di singapura-pura pada tahun 1965. Kemungkinan yang ada m0dal berhijrah itu akan tetapi bukan di negara jiran nusantara, mungkin Australia, NZ, UK atau Europe sebab menjadi kuli di sana pun masih boleh hidup agak selesa dih0rmati juga ?. Islamfobia..?


Pas nampaknya beriya-iya sungguh untuk meneruskan kerjasama dengan Pkr dan 'udang sebalik-terbalik batu' DAP untuk menawan Putrajaya berjaya.  Bagi orang Pas, menewaskan Umno adalah satu1 wadah matlamat dan perjuangan kepimpinan berlandaskan kepada Islam.  Umpama mendapat pahala yang maha besar jika umnoSekular ala barat tersungkur lagi berdengkur. Tetapi apakah orang Pas sedar apa yang mereka lakukan pada PRU13 ini 1433H/ 2012? dan Umn0 sedar kesilapan pada PER13 kini 1434H/2013?   

Sebenarnya orang UmnoIslam tidak lah begitu tertekan jika BN tumbang-terambing.  Ada di kalangan UmnoIslam telah bersedia zahir dan batin.  Dari segi ekonomi,  UmnoIslam ini jauh lebih bersedia berbanding orang Pas yang hanya hampir majoroiti nya 'pak turut' sahaja.  Bukan nak kata yang pilihan UmnoIslam ini kaya-kaya belaka, tetapi majoritinya sederhana dan cukup bersedia demi kesedaran pada UmnoIslam kini.  Orang Pas masih ramai yang terpinggir dari kehidupan tersepit-terjerit mereka akibat tidak terbela dan dibela oleh pemimpin negeri dan negara yang diberikan amanah kepimpinan yang sepatutnya berpandukan kerajaan Islam yang sebenarnya sejak zaman merdeka lagi.  Mereka memilih Pas juga kerana mereka adalah golongan yang telah gagal dalam persaingan material ala sekular barat, masih ramai lagi orang umno yang masih meminum arak dan kaki...;.  Memilih Pas bagai satu1 madah memperjuangkan Islam yang selama ini telah dikaburkan oleh penjajahan british kuffar dan anjing-anjing nya. Ahli Pas yang benar masih majoriti tetapi minoritinya adalah mereka dari yang bermasalah selama ini dalam dibelengu kehidupan ala barat di tanahair sendiri.  


Pas membuatkan mereka terasa kuat semangat ke arah Islam kembali sedangkan mereka tidak punya apa-apa pegangan tauhid sebelum ini.  Menjatuhkan Umno adalah satu1 bentuk  perjuangan kepada mereka dan peng0rbanan itulah yang terterap ditiupkan ke sanubari hatinaluri mereka.  Mereka digambarkan sebagai panglima-panglima di medan perang yang dibekalkan dengan kesyahidan secara zahiriah. Mereka bakal meraikan kemenangan dengan sorakan tanpa sedar negara dan maruah Melayu dan Islam akan dan bakal tergadai angkara bangsa kuffar, barat dan zi0nis yahudi sepertimana di Palestin hari ini!.

Pengikut Pas seluruhnya sebenarnya yang akan rugi ?.  Melihat negeri Kelantan sebagai satu1 bukti yang nyata.  Bayangkan jika Malaysia ini jadi seperti Kelantan?  Orang Kelantan sendiri keluar dari negeri Kelantan mencari rezeki.  Apakah jika Malaysia jadi seperti Kelantan, rakyat negara ini perlu lari ke Indonesia mencari rezeki?  Bunyinya terlalu kasar, kejam dan zalim.  Tetapi kepemimpinan Pas itu sendiri tidak pernah meletakkan pembangunan itu satu1 keperluan - kata hujah pihak Umno, bagi mereka Pas miskin itu tidak salah dalam duniya Umno ini tetapi kebenaran dan keadilan Islam itu adalah dasar p0k0k kerajaan rakyat yang sebenar-benarnya akan ditegakkan Panji NYA akhir nanti... 


Jika dari dahulu lagi dan selepas Merdeka bangsa utama Melayu dan MelayuIslam ini di bela dan di jaga maka parti Pas Pasti tidak mungkin wujud langsung.  Susah itu satu1 ujian bagi mendekatkan diri dengan Allah SWT dan mencintai r0sul SAW dan ahlul baiyiti nya.  Apa masalahnya air keruh jika air itu bersih dan boleh digunakan untuk mengambil wuduk?  Betul?  Apa masalahnya jika tidak ada lebuhraya?  Orang masih boleh pergi balik ke Kelantan walaupun ambil masa yang begitu lama.  Perjalanan yang lama boleh disertakan dengan s0lawat dan zikir dan itu menambahkan pahala alam akhirah nanti.  Jadi perlukah disegerakan membuat lebuhraya?  Itu sekadar mengambil contoh sebahagian dari konsep hidup dan kehidupan yang sematkan di dalam hati orang MelayuPas sebelum merajui tanahair ini, mungkin jalanraya "ultra-ekspres" bakal dibina apabila berkuasa nanti, insyaAllahU99. Mereka telah di anaktirikan sekian lama 0leh sebangsa nya jua lalu mengapa bangsa kuffar lain terlalu di bela dan di jaga sehingga perekonomian utama Negara Daulat kita di tanahair tercinta ini pun terlepas gadai sehelai pinggang sehingga kini... ap0 nak di kat0 ejang, pulau singapura-pura serta pulau pinang-pincang dan bilang-hilang lagi negeri Melayu berikut nya...  

Tetapi Malaysia menjadi seperti Kelantan itu tidak akan berlaku.  Percayalah!  Pkr dan DAP tidak akan mengizinkan Malaysia menjadi seperti Kelantan.  Tanpa projek pembangunan, gengkawan mereka tidak dapat cari makan le.  Baiklah, barangkali tidak berlakunya rasuah sekalipun itu suatu yang tidak mungkin berlaku.  Tidak mengapa, kita katakan sahaja kerajaan PR yang akan datang tidak mengamalkan rasuah dan rakyat perlu bersaing secara sihat.  Tanya ke dalam diri orang Melayu Pas, apakah mereka sudah bersedia?  Projek jutaan atau bilion ringgit, mampukah ditangani mereka.  Sekaya atau sehebat manakah kekuatan RM syarikat-syarikat Melayu?  Melayu yang kaya-raya sekarang ini kebanyakannya dicanang sebagai kroni Umno dan pasti bakal dipinggirkan.  Ketika itu apakah masih wujud badan-badan kerajaan seperti sekarang yang memberikan kemudahan pinjaman kepada Melayu dan bumiputera? sepenuh setelus setulus nya?  Apakah PAP/Dap mengizinkan orang Melayu dan bumiputera diberi keistimewaan? Kedaulatan DiRaja-Raja Kesultanan Melayu pula? Negeri Melaka pun tidak beraja lagi... mungkin kini terpaksa diRajakan kembali?

Orang cina telah lama bersedia dengan pakatan ketuanan PAP/DAP.  Di bawah pemerintahan Umno dan BN, mereka tidak tergugat sedikitpun kerana kekuatan ekonomi mereka sejak perang Larut di Perak lagi, juga kekuatan pelabuhan-pelabuhan laut perdagangan antarabangsa semenjak kejatuhan empayar Melayu Melaka lagi dan Melayu lah lagi... Mereka mampu mengawal orang kaya melayuSekular yang hidup mewah bersandarkan kemewahan kebendaan duit-duit rasuah dan haram.  Maka orang-orang melayu inilah yang kini di bawah telunjuk mereka dan berjuang kepentingan keluarga dalam keduniaan material selama lebih 50 thn Umno dan BN telah di beri mandat berkuasa oleh Barat secara tidak langsung nya semasa perkiraan menuntut kemerdekaan di London 1955-1957 dahulu. 

Peranan ulama'-ulama' untuk kemerdekaan kita langsung tidak diberikan tempat 0leh kuffar yang sememang nya matlamat utama zi0nis-yahudi di belakang tabir mereka dulu dan kini jua sepertimana hal nya berlaku keatas negara Palestin. Orang cina perlukan kuasa untuk menambahkan kekayaan yang sedia ada dan memberi peluang bangsa mereka menguasai t0tal ekonomi di sini. "Lord of the RIM" sebuah buku yang paling terlaris dikalangan Mega-China cina di rantau ini.  Maka di katakan kerana itu orang Melayu Pas tidak akan mendapat apa-apa sekiranya PR memerintah kelak.  Di katakan pemimpin Pas tidak berani menghadapi kekuatan pemimpin DAP(PAP) dan Pkr.  Mereka akan selamanya patuh dan tunduk seperti kura-kura yang akan menyorokkan kepalanya bila disergah, ye ke begitu nanti hai kuffar?. Tunjukkan kepada kita di mana dan ketikanya DAP mengikut telunjuk Pas berbanding Pas mengikuti gerak tari DAP la ni? Tanahair ini bagaikan angin ribut senja merah yang berlalu kini... 

Jadi berhati-hatilah dalam siap-siaga jika ingin menumbangkan Umno dalam PRU13 mendatang ini.  Menumbangkan Umno bukan satu1 kejayaan dunia dan akhirat sebaliknya satu1 malapetaka yang bakal menjadi kutukan anak cucu 7 keturunan ya di pulau Langkawi dahulu dan pulau singapura-pura dan pulau pinang-pincang kini...PER13 


Teramat perlu di ingatkan Percambahan Ekonomi Singapura adalah dari dana dan pelaburan Israel & amp; Amerika Syarikat. Menjadikan mereka sebagai antara negara Pro-Israel yang tegar-tegap. PAP, parti pemerintah Singapura meninggalkan DAP di Malaysia sebagai penyambung perjuangan PAP kini di sini !. 


Petikan dari akhbar Utusan Melayu kita :


"ADA pihak nampaknya tidak senang apabila minggu lalu, Awang menyentuh tindakan Wisma Putra memanggil Pesuruhjaya Tinggi Singapura, Ong Keng Yong berhubung penglibatan tiga diplomatnya dalam perhimpunan haram Bersih 3.0.
Lebih-lebih lagi apabila tulisan itu mengaitkan parti paling rasis di Malaysia iaitu DAP dan PAP, parti pemerintah kerajaan Singapura.
Untuk apa resah jika itu memang realiti. Sejarah tidak boleh dibohongi. Sememangnya PAP dan DAP berasal dari parti yang sama dan pernah berkongsi sejarah ketika Singapura masih berada dalam Malaysia.
Walaupun kedua-dua parti ‘berpisah’, hubungan dan kerjasama, sama ada secara langsung mahupun tidak langsung tetap kukuh sehingga hari ini.
Malah ia makin mekar pada pasca Pilihan Raya Umum 2008 apabila pencapaian DAP melonjak termasuk berjaya menawan Pulau Pinang.
Awang masih ingat bagaimana pelbagai pihak di Singapura memberikan reaksi yang sangat positif atas kejayaan DAP ketika itu.
Ini diikuti lawatan Menteri Mentor, Lee Kuan Yew yang juga pengasas Singapura ke Malaysia pada 2009, yang fokusnya tidak lain ialah untuk mengunjungi Pulau Pinang di bawah teraju DAP.

‘‘ Pulau Pinang adalah satu-satunya negeri di Semenanjung Malaysia yang majoriti penduduknya bukan Melayu. Sejak pilihan raya umum lalu (2008) negeri itu telah diperintah oleh pakatan pembangkang, dengan DAP berasaskan kaum Cina menerajui (pemerintahan). ’’

Ungkapan itu dipetik daripada perenggan kedualaporan utama akhbar Straits Times Singapura berhubung lawatan Kuan Yew ke negeri tersebut. Petikan itu sudah cukup menjelaskan betapa lawatan beliau begitu signifikan dan mempunyai maksud tersirat.
Awang pernah menulis tentang lawatan tersebut tidak lama dahulu, yang menyaksikan Kuan Yew menyatakan komitmen untuk membantu Pulau Pinang terutama dalam pelaburan. Tidak silap Awang, semasa di Pulau Pinang, Kuan Yew turut mengadakan mesyuarat bersama exco kerajaan negeri, menandakan sokongan moral yang istimewa. Ada juga komen kurang enak daripada beliau dan delegasinya. Antaranya pembangunan prasarana Pulau Pinang di pulau itu kononnya tidak sebaik Ipoh dan Seremban. Seorang menteri Singapura yang mengiringi Kuan Yew mendakwa negeri tersebut ketika dipimpin Gerakan kurang mendapat perhatian Kerajaan Pusat. Amboi...BOHONG!

Selepas lawatan tokoh PAP itu, hubungan antara kerajaan negeri dan Singapura makin intim dengan lawatan-lawatan dan pertemuan tertentu yang diatur di antara kedua-dua pihak. Awang tidak mahu membuat banyak tafsiran tetapi melihat perhatian luar biasa kerajaan Singapura kepada Pulau Pinang, ia mengundang persoalan besar.

Berbalik kepada sejarah, DAP ditubuhkan bagi menggantikan PAP pimpinan Kuan Yew ketika itu, yang disingkir keluar dari Malaysia pada tahun 1965 kerana mahu menguasai politik tanah air dan menentang hak-hak orang Melayu. Konsep Malaysian Malaysia ciptaan Kuan Yew kini terus dihidupkan oleh DAP.
Hari ini, sebahagian pemimpin DAP masih menjadikan Kuan Yew sebagai mentor. Sentimental dengan pemimpin PAP itu tidak pernah pudar apatah lagi padam. Penasihat DAP, Lim Kit Siang adalah antara orang kepercayaan Kuan Yew ketika dalam PAP. Beliau juga adalah bekas Setiausaha Akhbar Kuan Yew sewaktu zaman mudanya. Anak Kuan Yew, Lee Hsien Loong kini merupakan Perdana Menteri republik itu. Anak Kit Siang pula, Lim Guan Eng adalah Ketua Menteri Pulau Pinang selain Setiausaha Agung DAP. Suara mahukan Guan Eng menjadi Perdana Menteri Malaysia makin kerap kedengaran. Sampaikan Pengerusi DAP, Karpal Singh tersasul merujuk Guan Eng sebagai Perdana Menteri pada satu majlis baru-baru ini.

Selepas kejayaan DAP pada 2008, Awang percaya PAP mahu melihat impak lebih besar pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) yang dijangka diadakan tahun ini.
Keghairahan Singapura untuk membantu gerakan pembangkang di Malaysia atas faktor DAP, bagaikan tidak dapat dibendung lagi. Ia terserlah dalam aktiviti terbuka seperti pembabitan dalam perhimpunan haram mahupun aktiviti tertutup, yang banyak tidak didedahkan lagi. Semua ini boleh dibaca sebagai isyarat untuk melihat kerajaan Malaysia sekarang tumbang lalu digantikan kerajaan baru dengan DAP akan dominan.
DAP juga sudah tentu secara senyap mengharapkan apa sahaja bentuk sokongan strategik daripada PAP, walaupun mendakwa tiada hubungan langsung di antara kedua-dua parti.
Pulau Pinang sudah ditawan maka ada misi lain, yang lebih besar mahu disempurnakan pada PRU13. PAP sudah menunggu lebih 48 tahun untuk mencapai impian di tanah air ini, yang DAP sangat komited untuk menjayakannya. Bukankah begitu hai zi0nis-yahudi di singapura-pura la ni ? Salam Sedia- Siap-Siaga fsbljhd313.99.33.13.9


Ya AllahU99..Jangan Kau Pisahkan kami dari Rahmat  dan Redha Mu..
Kami Memohon kepadaMu ya Allah..Kau tetapkanlah Imankami disepanjang waktu, Kau Jadikanlah kami diantara hambamu yang Soleh, Jauhkanlah kami dari segala Godaan Syaitan dan Kemegahan Keb0h0ngan Dunia kini ini... dan Kau Peliharalah Zuriat kami dan Keturunan kami dari segala tipu daya-upaya Syaitan dan Jadikanlah Anak2 kami dikalangan mereka yang Soleh dan Solehah dan Kau Ampunilah dosa2kami, dosa2 isterikami, dosa2 anak2kami, dosa2 kedua ibu-bapakami, ibu-bapa mertuakami dan dosa saudara2kami yang telah meninggal dan Kau matikanlah kami di dalam keadaan kami telahpun suci dari segala dosa2 yang kelihatan nyata dan ghaib, yang disengajakan mahupun tidak, yang disedari dan tidak...sesungguh nya kita hanya insan biasa... Amiiin3 Ya R0bbul A'lamin. s0lawat33!

2 comments:

  1. SubhanAllah, Walhamdulillah...Allahuakbar!!!

    ReplyDelete
  2. Salam Datuk Laksamana Hang Tuah... Takkan Melayu hilang begini saje.... sedangkan anak cucu masih ada masih berpegang, masih berkiblat dan berazan dari subuh sehingga malam hari..dicurahi cahaya Nur-Ahlul baiti..asap kemenyan besi khurasani bumi alam nusantara Melayu ini.. Salawat33

    ReplyDelete