Tuesday, August 17, 2010


Perjuangan dan pengorbanan Tuanku Imam Al-Sumaterawi
16

17.08.2010/ 7Ramadhan. 'Jangan Jadi Melayu Singapura, Menumpang di Tanah Sendiri' :- www.sahabat.gunung.com.

Institusi Beraja DiRaja MelayuIslam - Adalah benteng terakhir dalam masyarakat yang berbilang kaum kita kini yang jauh ketara dalam ketidakseimbangan dlm peratusan Ekonomi kehidupan kebendaan kini.

Perkara 38 penubuhan Negara Malaysia atas persetujuaan Majlis DiRaja-raja MRR untuk bersatu dalam negeri-negeri beraja Tanah Melayu lagi Islam ini. Jumlah penubuhan MRR yang terdiri dari kesemua sembilan9 Sultan-sultan dan Yang di-Pertua Negeri-negeri YDPN.

Semua Sultan diberikan peranan untuk melindungi kedudukan istimewa MelayuIslam di negeri masing-masing, sebagaimana yang dikanunkan termaktub dalam Perkara 153 itu jelas ternyata dalam perlembagaan Negara. 1+5+3=sembilan9 angka Negeri-negeri Melayu kekita.

Maka atas dasar rahsia dan r0hsia kita, kaum kerabat, ulama dengan hulubalang DiHulu masing-masing memperkenankan dan menyarankan tunjang lagi tunggak utama dan pertama telah memilih Yang di-Pertuan Agong negara ini dimulakan dari Negeri Sembilan9 yakni Daulat Pagar Ruyung.

Apabila sesebuah negeri MelayuIslam tidak ada beraja maka anasir-anasir pelampau lagi subversif yang bukan dikalangan MelayuIslam, lagi-lagi memusuhi Islam telah mengambil kesempatan untuk berkuasa sendiri sepertimana telah berlaku di Singapura kini yang telah keluar dari Tanah Semenanjung MelayuIslam pada tahun 1965 dahulu. Perlu di ingatkan populasi kaum cina ketika itu ialah 35.7% berbanding kaum Melayu setanding 38.4% pada tahun 1963. Rata-rata peratusan keseluruhan Ekonomi Singapura pd masa itu telah di dominasi oleh kaum cina sahaja. Rata-rata ketika itu juga majoriti Melayu walaupun Islam 'kulit' sahaja adalah dlm paras kemiskinan sehingga kini juga keadaan di Tanah Semenanjung ini sedang dialami ketika ini.

Sebelum ada war-war pemerintahan baru selepas pilihanraya umum PRU tahun 1969 itu yakni sebelum juga meletusnya trajedi hitam 13 Mei 1969; beberapa rusuhan kaum antara kita Melayu dgn cina telah terlebih dahulu berlaku di Singapura beberapa kali.

Episod rusuhan kaum di Singapura-pura-pura tersebut, maka dengan keterpaksaan Kerajaan Malaysia untuk kehilangan sebuah tanah pulau sekankang kera itu, merupakan tahap tinggi toleransi pengorbanan dan penyerahan yang teramat sukar dilaksanakan lagi dilakukan oleh kita yang amat dayus sekali; meskipun kita MelayuIslam mempunyai lagi menguasai bala ketenteraan udara, laut dan darat yang terbaik dirantau ASEAN ketika itu.


Sehingga kini episod Singapura dgn tarian singa-singa nya mempamerkan satu manifestasi signifikan kegagalan 'Ketuanan Melayu' yang rata-rata dlm kemiskinan dan merempat di tanahair sendiri. Begitu juga kelemahan kita Melayu lagi Islam yang begitu daif telah berlaku dan diperlakukan di Pattani, selatan negara Siam dan selatan negara Filipina di Sulu kini.

Justeru itu telah menjadi faktor utama mengapa MelayuIslam begitu sensitif apabila konsep Ketuanan Melayu Majlis DiRaja-raja MRR dipersoalkan oleh kaum-kaum lain yang sudah sediakala dengan kekuatan dan kekuasaan mereka kini. Akhirkata untuk renungan kita bersama, ramai sekali pelancung-pelancung asing tersasar melihat kita adalah sebuah lagi negara cina dirantau timur ini... masyaAllah !... S0lawat!Ya Rasulullah !.

Dalam Negara majmuk berbilang kaum yang mereka mempunyai kekuatan dan kekuasaan Ekonomi khususnya, maka kita MelayuIslam wajib mempertahankan satu1 ummah tanpa sekongkol dengan mereka yang dibelakang takbir memusuhi kita yakni musuh kafirun yang nyata lagi melampau didalam selimut. Dah dapat sesekali negeri kita, mereka jauh sekali tidak akan kembalikan nya. Ini adalah kenyataan!


Baca lah dari website:- PERKASA mengenai tajuk 'Elak Perang Besar' dan komen terkini dari Azharmy dengan Tiga3 syarat BARU sepatutnya termaktub dalam perlembagaan demi mewujudkan impian sebuah mimpi Satu1Malaysia bersama pribumi MelayuIslam kini. Juga websites :- zmsegamat.blogspot.com & darahtuah.wordpress.com untuk tahun 2011 mendatang.

No comments:

Post a Comment